Yield optimization & price sensitivity

Van origine is yield management gericht op het behalen van de grootste omzet/winst door middel van de optimale prijszetting. Het primaire doel kan per klant verschillen, zo is het ook mogelijk bezetting van personeel, de klantbeleving of beschikbaarheid van producten/diensten centraal te stellen.

De belangrijkste spil in yield optimalisatie is prijsgevoeligheid. Door de prijsgevoeligheid van klanten te voorspellen is het mogelijk een accurate inschatting te maken hoeveel producten/diensten de klant gaat afnemen als de prijs x euro is. Met behulp van het bijgehouden gedrag van uw klanten kunnen onze data scientist een model maken die past bij de datastromen kenmerkend voor uw organisatie. In onze modellen houden wij altijd rekening met de impact van prijsaanpassingen op uw huidige klantenbase.

Afhankelijk van het business vraagstuk zijn er meerdere modellen en tools die voor uw organisatie het gewenste resultaat leiden. Hieronder vindt u een aantal voorbeelden van cases, wilt u weten wat er mogelijk is voor uw organisatie? Neem dan contact met ons op via deze link.

Targetgroup Selection

Parking Revenue Management

Baseline Model & Brand Equity

Back to Top